NAZAJ NA KONJA – NAPREJ V DUBLIN!

NAZAJ NA KONJA –  NAPREJ V DUBLIN!

05.07.2018

Pa smo se vrnili z našega prvega obiska v okviru programa Erasmus + . Med 25. in 29.junijem 2018 je naša strokovna vodja dejavnosti in izobraževanj, Metka Demšar Goljevšček, potovala na Irsko, kjer se je v Dublinu udeležila težko pričakovanega mednarodnega kongresa »XVI. International Congress of Equine Facilitated Programmes«. Kongres je organizirala krovna svetovna organizacija za izobraževanje in terapijo s pomočjo konja HETI (The Federation of Horses in Education and Therapy International) in poteka le vsaka tri leta, vsakokrat v drugi izbrani državi. Udeležba na kongresu zagotovo predstavlja najboljšo priložnost za nadgradnjo strokovnega znanja in vzpostavitev novih mednarodnih kontaktov. Običajno svoje strokovne prispevke predstavi okoli 150 različnih izbranih avtorjev z vseh kontinentov, letos jih je bilo v petih dneh trajanja kongresa kar 178! Vsebine so bile zelo pestre, ogledate si jih lahko na tej povezavi http://heti2018.org/congress-programme/.

Tudi mi smo bili izbrani, da pred mednarodno strokovno javnostjo predstavimo naš prispevek »Back on the horseback - A program to promote personal growth and professional development through Equine Assisted Learning«, v katerem smo opisali in z videoklipi ponazorili metode dela v okviru novega programa NAZAJ NA KONJA.

Program, ki smo ga razvili, je namenjen odkrivanju in spodbujanju osebnih in poklicnih potencialov udeležencev ter jim vpogledu v:

- izboljšanje komunikacijskih spretnosti na delovnem mestu in v osebnih odnosih

- izboljšanje sposobnosti za timsko sodelovanje in vzpostavljanje skupne identitete na delovnem mestu

- spodbujanje ustvarjalnih strategij za reševanje problemov, konfliktov in frustracij v medsebojnih odnosih

- lažje usklajevanje osebnega, družinskega in poklicnega življenja

- soočanje in spoprijemanje z lastnimi strahovi, dvomi, bremeni in drugimi omejujočimi koncepti, ki ovirajo integriteto posameznika, medsebojne odnose na delovnem mestu in v osebnem življenju ter posledično tudi delovno uspešnost in učinkovitost

- izboljšanje koncentracije, presoje, osredotočenosti, ciljne naravnanosti in motivacije na delovnem mestu

- učinkovitejše definiranje izzivov, ciljev in novih vizij po poti uspeha

Izkušnja je bila nepozabna, ustvarili smo veliko novih strokovnih stikov, izmenjali dobre prakse in pridobili ogromno svežih idej.

Hvala, Erasmus + za finančno podporo in hvala Dublin za prisrčen sprejem!

 
 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.