GRČIJA – DEŽELA, KJER "A horse brought me to the land of fairy tales…"

GRČIJA – DEŽELA, KJER "A horse brought me to the land of fairy tales…"

01.10.2018

Študijsko popotovanje v Grčijo… Je lahko še kaj lepšega?

In to ob koncu septembra, ko sta sonce in morje še topla…

Šalo na stran! Naš cilj je bil center Aten, kjer se na območju stare vojašnice zadnjih 15 let nahaja sedež krovne grške zveze »Therapeutic Riding Association GREECE«. Tukaj je našlo prostor 10 odličnih terapevtskih konj, ki živijo delno v klasičnem hlevu z boksi, večino časa pa preživijo zunaj na pašnikih in urejenih skupinskih izpustih.

Spoznali smo programe, ki se izvajajo za uporabnike TRAGa za otroke in mladostnike z najrazličnejšimi posebnimi potrebami. Posebno pozornost smo namenili metodam dela, ki jih uporabljajo v programih v treningih socialnih veščin za izboljšanje komunikacije in v družinski terapiji s pomočjo konja: izboljšanje partnerskih odnosov, izboljšanje odnosov med roditelji in starši, izboljšanje odnosov med sorojenci itd…  Pri praktičnih delavnicah z uporabniki smo lahko tudi aktivno sodelovali.

Skozi neformalne razgovore smo naredili primerjavo in pregled naših in grških izobraževalnih programov za strokovne kadre ter pretehtali možnosti za sodelovanje na področju strokovnega izpopolnjevanja strokovnega kadra v obeh deželah.

Dva aktivna dneva v Atenah sta minila zelo hitro in izkušnjo želimo čimprej ponoviti. Upamo, da bomo v kratkem lahko gostili naše grške partnerje tudi pri nas…

 
 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.