PO POTEH ALEXANDRA MAKEDONSKEGA…

PO POTEH ALEXANDRA MAKEDONSKEGA…

01.10.2018

Poznate znamenito legendo o Alexandru Makedonskem in njegovem zvestem, neukrotljivem konju Bucefalu? Makedonija je v starem veku veljala za deželo konj… Stoletja kasneje je ta sloves izgubila, vendar se ljubezen in občudovanje do konj čuti ob vsakem pogovoru z naključnim mimoidočim prebivalcem. 

Tudi terapija in učenje s pomočjo konj sta tam še popolnoma neznana koncepta, zato smo bili zelo veseli pripravljenosti dekanje in nekaterih članov kolektiva Fakultete za izobraževanje z univerze »ST. KLIMENT OHRIDSKI BITOLA«, da nam prisluhnejo in ponudijo priložnost za predstavitev našega izobraževalnega programa za strokovne kadre. Skupaj smo pregledali njihov študijski program in kurikul "Elementary school teacher"  ter raziskali možnosti, kako bi lahko v študijsko prakso v prihodnje umestili tudi metodo "izkustveno učenje s pomočjo konj«. Strinajli smo se, da bi bil študijski obisk za njihov kolektiv in študente res odlična priložnost praktičnega vpogleda v to področje pedagoško-andragoškega dela.

Pot nas je vodila naprej do Skopja, kjer smo se ustavili na Fakulteti za agrokulturne znanosti Univerze »SS. CYRIL AND METHODIUS UNIVERSITY«, kjer nas je sprejel prof.dr. Giovani R. Bunewsky in nam predstavil študijski program "Biotehnologija živali". Mi smo predstavili naš izobraževalni program za strokovne kadre s poudarkom na Modulu 1 (Splošna znanja o konjih, vzgoji in šolanju konj). Skupaj smo pregledali možnosti za sodelovanje in izmenjavo izobraževalnih vsebin in praks na področju študijske prakse študentov ter strokovno izpopolnjevanje kolektiva. Obiskali smo tudi posestvo njihove Zveze za konjerejo, ki sodeluje s Fakulteto ter si ogledali makedonske avtohtone pasme in kobile z žrebeti.

Držimo pesti, da nam dogovorjene izmenjave kadra uspe čim prej uresničiti ter tako poskrbeti za mednarodno širjenje dobrih praks!

 
 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.