NEMČIJA – OBLJUBLJENA DEŽELA ZA KONJELJUBCE

NEMČIJA – OBLJUBLJENA DEŽELA ZA KONJELJUBCE

30.12.2018

V tednu tik pred božično-novoletnimi prazniki smo se odpravili proti Nemčiji iskati konjeniško »obljubljeno deželo«. In smo jo našli! Najstarejša državna kobilarna »HAUPT- UND LANDGESTÜT MARBACH« je pravi raj za konjeljubce – tako za naključne obiskovalce kot tudi za vrhunski strokovni kader. Po toplem in gostoljubnem sprejemu so nas dodelili ustreznemu mentorju glede na naše interese. Sodelovali smo lahko na različnih praktičnih delavnicah/treningih (delo z mladimi konji, lonžiranje, vožnja vpreg itd.) ter pridobivali vpogled, na kakšen način je mogoče prenašati znanje in praktične veščine. Tako je potekal naš vsakdan. Z delom smo pričenjali ob 7.uri, nato je sledil odmor za kosilo med 12. in 13. uro, popoldanski del pa trajal še od 13. do 17.ure, tako da smo dobili odličen vpogled v strukturo in organiziranost vseh delovnih procesov Haupt- und Landgestüt Marbach.

V zadnjem dnevu so nam ob kavi in znameniti »schwarzvaldski« torti predstavili tudi njihove izobraževalne programe za strokovne kadre: program stalnega strokovnega usposabljanja in certificiranja strokovnih kadrov v konjeništvu, program poklicnega izobraževanja smer "Pferdewirt", "Landwirt" in "Hufschmiedepraktikant".

Od tega obiska smo odnesli ogromno novega znanja. In ko smo se na predbožični petek pozno ponoči vračali proti domu, smo si bili enotni – nazaj domov, »nazaj na konja«, se bomo zagotovo vrnili z veliko motivacijo in zanosom!

Za konec pa smo spesnili še tale verz:

Končujemo naše Erasmus + leto.

Bilo je krasno in doživeto.

Bilo je polno popotovanj.

Vsak od nas dosegel je delček sanj.

Hvala Erasmus +  in CMEPIUS za tole priložnost!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.