PREDSTAVITEV PARTNERJEV HBT PROJEKTA

PREDSTAVITEV PARTNERJEV HBT PROJEKTA

01.02.2018

Predstavljamo naše partnerje s katerimi skupaj razvijamo koncept HBT - Horse based tourism v okviru dvoletnega projekta, ki ga sofinancira Program sodelovanja Interreg Slovenija - Madžarska:


RIS Dvorec Rakičan je regionalni javni zavod, ustanovljen s strani Mestne občine Murska Sobota in Zveze za tehnično kulturo Slovenije. RIS deluje na področju turizma, kulture, raziskav, izobraževanja in medgeneracijskega sodelovanja. Eden glavnih ciljev organizacije je ohranjanje, spodbujanje in razvoj kulturne in naravne dediščine, saj je RIS tudi upravitelj dvorca in pripadajočega parka (oba sta pod spomeniškim varstvom). RIS je organizator številnih nacionalnih in mednarodnih posvetov, konferenc s področja zdravja, zdrave prehrane, gibanja, zdravega načina življenja, ekologije, ekološkega osveščanja, psiholoških in socialnih tematik. Sestavni del RIS-a sta tudi Konjeniški center Dvorec Rakičan, kjer je nastanjenih 15 konjev ter galerija.


Panonska Univerza , Georgikon Fakulteta, Katedra za živalsko znanost in rejo živali
Fakulteto Georgikon je leta 1797 ustanovil pravnik Festetics György, tako je Fakulteta najstarejša ustanova za agrarno izobraževanje v Evropi. Glavni profil fakultete je visoko izobraževanje in raziskovanje. Fakulteta Georgikon izvaja raziskave na področju kmetijstva, podjetništva, razvoja podeželja in turizma in sodeluje v številnih mednarodnih raziskovalnih programih, med njimi je tudi izvajanje čezmejnega projekta o uporabi turističnih virov in program razvoja podeželja. V preteklih letih je Fakulteta sodelovala s hrvaškim in slovenskim partnerjem v skupnem turističnem projektu, kjer smo pridobili veliko izkušenj v izdelavi modela destinacijskega podjetništva, kakor tudi v izboljšanju ponudbe turističnih produktov in povečevanja privlačnosti turizma.Dvorec Festetic (Helikon)
je na Madžarskem najbolj obiskan dvorec, v nekdanji hiši vozov deluje trenutno stalna razstava kočij. Osrednji del gradiva na razstavi izvira iz XVIII.- XIX. stoletja, npr. kočije in konjske sani, katerih skupna številka presega 50 primerov, ter tudi drugi predmeti, ki sodijo med opremo za konjsko vprego ter likovne zbirke na temo kočij in konjeništva. Obiskovalci se lahko ob raznolikih eksponatih in izvirnih predmetih s področja razvoja konjeništva sprehodijo po obdobju od leta 1700 do zgodnjega obdobja leta 1900.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.