PREDSTAVITVENI DOGODEK PROJEKTA HBT Z NOVINARSKO KONFERENCO

PREDSTAVITVENI DOGODEK PROJEKTA HBT Z NOVINARSKO KONFERENCO

11.04.2018


VABILO

na predstavitveni dogodek projekta z novinarsko konferenco

Horse Based Tourism – HBT

v četrtek, 19. aprila 2018, ob 11.30 uri
v Modrem salonu RIS Dvorca Rakičan
(Lendavska ulica 28, Rakičan, 9000 Murska Sobota, Slovenija)


V okviru bilateralnega Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Madžarska 2014 – 2020, je bil v tretjem krogu javnega razpisa odobren dvoletni čezmejni projekt Horse Based Tourism  – HBT z naslovom Svet konj - nova dimenzija trajnostnega razvoja za pristno doživljanje naravnih in kulturnih biserov čezmejne regije.

Na otvoritvenem dogodku bodo partnerske organizacije iz Slovenije (Zavod Nazaj na konja, RIS Dvorec Rakičan) in Madžarske (Helikon, Pannon Egyetem), skupni projekt prvič predstavile javnosti.

O projektu

V okviru projekta bodo partnerske organizacije, ki že vrsto let delujejo na področju turizma in konjeništva, razvile 14 inovativnih programov doživetij ter s tem spodbudile nastanek privlačne čezmejne turistične destinacije (od Starošinc do Blatnega jezera), ki bo obiskovalce vabila k odkrivanju skrite, na prvi pogled nepoznane ali manj znane turistične ponudbe, onstran  obstoječih turističnih magnetov. Ker želimo pri potovanju uporabiti CO2 nevtralna transportna sredstva, se bomo zavihteli na konjski hrbet ali pa zapeljali s kočijo – v okviru projekta bodo razviti namreč kar trije različni modeli sodobne kočije 21. stoletja.

Projekt je podprt s strani Evropske unije in je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Vljudno vabljeni!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.