ZAČUTITE SVET KONJ - Zaključni dogodek projekta HBT

ZAČUTITE SVET KONJ - Zaključni dogodek projekta HBT

26.11.2019

Zaključni dogodek projekta Horse Based Tourism 28.11.2019 od 13.00 do 19.00 ure.

13.00 VSTOP V ČAROBNI SVET KONJ
Sprejem gostov in dobrodošlica
Ogled posestva & izkustveni programi HBT doživetij za vabljene goste

14.00 SVET KONJ SPREGOVORI
Uradni del programa z novinarsko konferenco (projekt HBT v besedah, slikah in številkah)

V uradnem delu programa bodo partnerske organizacije iz Slovenije (Zavod Nazaj na konja, RIS Dvorec Rakičan) in Madžarske (Helikon, Pannon Egyetem), predstavile potek, rezultate in dosežke projekta. V okviru projekta smo partnerske organizacije, ki že vrsto let delujejo na področju turizma in konjeništva, razvile 15 inovativnih programov doživetij ter s tem spodbudile nastanek privlačne čezmejne turistične destinacije (od Starošinc do Blatnega jezera), ki obiskovalce vabi k odkrivanju skrite, na prvi pogled nepoznane ali manj znane turistične ponudbe, onstran obstoječih turističnih magnetov. Ker smo želeli pri potovanju uporabiti CO2 nevtralna transportna sredstva, smo se zavihteli na konjski hrbet ali pa zapeljali s kočijo – v okviru projekta smo razvili namreč kar tri različne modeli sodobne kočije 21. stoletja.

15.00 SVET KONJ GOSTI ZABAVO
Izkustvene delavnice HBT doživetij in program s konji/ vožnja s kočijami/
Živ-žav na stojnicah in pokušina dobrot z lokalnih kmetij*
Druženje ob dobri glasbi, nagradne igre, animacijski program na odru in ogrevanje
občinstva za koncert

18.00 SVET KONJ PREPLAVI GLASBA SKUPINE FED HORSES
Fed Horses so slovenska alternativna country skupina, ki se je s svojim ljudskim melosom, zanimivim pristopom h country glasbi in radijsko izpiljeno zvočno podobo že dodobra ustalila v slovenskih ušesih, koncertnih prizoriščih in radijskih postajah. Na koncertih preigravajo avtorske skladbe, ki na svojstven način koketirajo s country glasbo, na katero lepijo vplive americane, indieja in popa, s čimer se verno približujejo zgledom z one strani luže. Kljub temu ekipa ohranja svoj avtohton izraz. V zadnjih letih so se posvečali predvsem epizodnim, a dovršenim izdajam singlov, medtem ko je leta 2018 skladba "Sinner" z istoimenskega EP-ja, postala druga največkrat predvajana pesem na Valu202. Po nastopu na Izštekanih25 v Kinu Šiška in Emi 2019 svojo pot nadaljujejo tudi v slovenskem jeziku. Trenutno izdelujejo novo ploščo, na kateri bodo nanizane skladbe "Ti ne poznaš konjev", "Spremembe", "Jaz in nebo" in nekatere druge.

Projekt Horse Based Tourism - HBT je podprt s strani Evropske unije in je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija Madžarska.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.