PREDSTAVITEV PROJEKTA ZAPELJI SE Z ZERO C

PREDSTAVITEV PROJEKTA ZAPELJI SE Z ZERO C

17.06.2019

Vabimo vas, da se v nedeljo, 23. junija, ob 16.uri, pred športno dvorano Kidričevo, udeležite predstavitve projekta "ZAPELJI SE Z ZERO C", ki ga v partnerstvu izvajata Občina Kidričevo in Zavod Nazaj na konja.
V sodelovanju z "DRUŠTVOM E-MOBILNOST SLOVENIJA" si bo mogoče ogledati različne avtomobile na električni pogon,
med drugimi tudi najnovejšo TESLA 3.

"Klimatske spremembe s svojim uničujočim vplivom vedno močneje zaznamujejo naš vsakdan, zato je potreben dvig zavesti in spremembe v ravnanju, kar pa pogosto predstavlja precejšnjo težavo. Menimo, da so spremembe ravnanja lahko trajne in dobro sprejete samo takrat, ko se pričnejo v mikro okolju in jih lokalne skupnosti in lokalno prebivalstvo lahko postopoma spozna, se otrese predsodkov, jih sprejme in sčasoma končno »vzame za svoje«.
Projekt bo med drugim vzpostavil mreže prostovoljcev, ki bodo po principu »prostoferstva« z e-transportnimi sredstvi prevažali posameznike iz ranljivih skupin prebivalstva (starejši, manj mobilni, prebivalci brez lastnih transportnih sredstev, otroci in mladina,...) po nakupih, nujno potrebnih osebnih opravkih (zdravnik, lekarna, uradi), na druženja, izlete in delavnice, ki so organizirane v okviru Dnevnega centra starejših in Družinskega centra Kidričevo in ki se jih doslej mnogi niso mogli udeleževati prav zaradi različnih pomanjkljivih mobilnostnih zmožnosti."


 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.