Skip to content Skip to footer

Celodnevni seminar: dr. Frank O. Ödberg – PSIHOLOGIJA KONJA (Predavanje bo v angleškem jeziku)

Pridružite se nam na celodnevnem seminarju o psihologiji konja, kjer bo dr. Frank Olof Ödberg orisal temeljne principe konjevega delovanja in vedenja ter nam predstavil izsledke iz najnovejših znanstvenih raziskav o vedenjskih in zdravstvenih težavah konjev, ki se pojavljajo zaradi napačnih pogojev pri oskrbi, ravnanju, šolanju in treningu konjev.

(???????????????????????????????????????? ???????? ???????????????????????????????? ???? ????????????????????????̌???????????? ????????????????????????)

O PREDAVATELJU:
Frank Olof Ödberg je leta 1972 opravil magisterij iz zoologije na Univerzi v Edinburgu, leta 1981 pa je doktoriral s področja eksperimentalne psihologije na Univerzi v Gentu.
Pred upokojitvijo je deloval kot redni profesor na Veterinarski Fakulteti Univerze v Gentu in na Fakulteti za psihologijo na »Free University Brussels«. Predaval je predmeta Etologija in Živalska dobrobit.
Pri raziskovalnem delu se je posvečal predvsem proučevanju psiholoških in nevrobiokemičnih vidikov nenormalnega obnašanja živali v kroničnem stresu, posebej njihovemu izražanju skozi stereotipne vzorce vedenja.
Je član številnih komisij na lokalnem, nacionalnem in evropskem nivoju (član Etičnega komiteja fakultet za veterino in agrikulturne študije, predsednik Sveta za živalsko dobrobit, član Deontološkega komiteja …).
Kot član belgijske akademije za umetnost jahanja svoje znanje in eksperimentalne izkušnje s področja vedenja in dobrobiti konja uspešno združuje s svojim največjim hobijem – akademskim jahanjem.

KDAJ?
petek, 13.1.2024, od 9 do 18h

KJE?
Dvorec Sternthal, Kidričevo

CENA:
redna cena: 90€
za študente: 20€

PRIJAVA:
Za prijavo prosimo izpolnite obrazec: https://forms.gle/eEPK4ynHkbkNCGNZ9