Preskoči na vsebino Preskoči na nogo

DAN ZA SPREMEMBE

V soboto, 6.4.2024 se pridružili akciji DAN ZA SPREMEMBE. Naš zavod se tej akciji pridružuje že vrsto let . DAN ZA SPRMEMBE je prvič nastal leta 2010 na pobudo Slovenske Filantropije. Vsako leto se na ta dan povabi vse ljudi v Sloveniji, da sooblikujejo boljšo družbo, tako da se v svojem okolju povežejo v akcijah, ki rešujejo aktualne probleme in izboljšujejo kakovost bivanja.

S sloganom “Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI!” so nagovorjeni vsi prebivalci Slovenije, naj vsaj za en dan postanejo prostovoljci in prostovoljke.

Letos smo se posvetili  urejanju naših pašnikov. Ne le ljudje, tudi konji namreč potrebujejo varno in sproščujoče okolje, kjer se lahko brezskrbno družijo s svojimi konjskimi prijatelji.

Dan je bil čudovit… S skupnimi močmi smo veliko postorili. Podrli smo staro ograjo in jo nadomestili z novo. Konji so pred našimi očmi zdirjali na sočni pašnik… A ni to nekaj najlepšega – ta dir, ta moč, veličina, povezanost, volja do življenja… A ne bi bil svet lep, ko bi se tudi ljudje zmogli nalesti tega konjskega navdušenja?

Verjamemo, da vam je vsem, ki ste ta dogodek lahko spremljali, dir konjske črede polepšal dan …

Ob koncu akcije smo za naše prostovoljce pripravili posebno kulturno umetniško presenečenje! Nato pa je sledilo druženje vseh generacij, polno smeha, iger in neprecenljivih trenutkov povezovanja.

Večer smo zaključili na prav poseben način – ob ognju, in med seboj podelili zgodbe našega dne.

Hvala vsem, ki ste bili del tega čudovitega dneva za spremembe! Skupaj smo močnejši!

sl_SISLO