Ideja o ustanovitvi Ustanove - Fundacije NAZAJ NA KONJA

Ustanova - Fundacija NAZAJ NA KONJA se je rodila kot odgovor na resnične dogodke iz zgodbe o dekletu, ki je pri 16 letih zbolela za rakom (Urškina zgodba). V tej zgodbi je ključno vlogo odigrala kobila, ki je dekletu v najtežjih trenutkih predstavljala motivacijo in pomagala premagovati stiske. Skupina ustanoviteljev je imela priložnost opazovati, kako je dekle iz želje, da bi nekoč spet lahko sedela na konjskem hrbtu, pogumno in neustrašno bojevala svojo bitko za življenje. In naposled zmagala.

Vedeli smo, da lahko preko aktivnosti in terapije s pomočjo konja dosegamo najrazličnejše cilje: od izboljšav na področju senzomotoričnega delovanja ter krepitve samozavesti in identitete, do učenja čustvovanja, prejemanja in dajanja pomoči, vztrajnosti, motivacije, zaupanja in volje do življenja... Tokrat smo imeli priložnost skozi neposredno izkušnjo doživeti pozitivne učinke druženja in dela s konjem, ki smo jih do tedaj poznali le iz strokovne literature ...

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.