Skip to content Skip to footer
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Konjeniško-kreativni tabor "V svetu konj" za otroke od 6. leta in mladostnike

Jul 9, 2023 - Avg 14, 2023

€450

Konjeniško-kreativni tabor pod vodstvom strokovnih sodelavk in sodelavcev zavoda Nazaj na konja je za tiste, ki si želijo okusiti čarobnost prijateljstva in povezanosti med konjem in človekom.

Zato časa s konji ne bomo preživljali le na njihovih hrbtih, temeljito bomo spoznavali tudi njihovo življenje.

Vsak dan bomo poskrbeli za našo konjsko družino. Navsezgodaj bomo konje odpeljali na pašnik in čez dan poskrbeli za čistočo konjskega hleva, opreme in urejenost pašnikov. Čas bomo namenili tudi skrbi za konje: krmljenju, negovanju, urejanju griv in kopit, sprehajanju. Učili se bomo o konjih in njihovem vedenju.

Popoldneve bomo namenili kreativnim dejavnostim in ustvarjali na tematiko "konj in narava". Udeleženci tabora bodo pri tem izbrali svoje sredstvo za izražanje (likovno, glasbeno, plesno-gibalno, dramsko, literarno področje).

Ob zaključku tabora bomo za starše pripravili kratko predstavitev našega kreativnega udejstvovanja, ki bo odražala tudi pridobljeno znanje s področja konjeništva.

 

Za otroke smo pripravili dodatni program »Spoznajmo svet konj«.

Ogledali si bomo posestvo, spoznavali življenjske zgodbe naših konj, opazovali čredo in dinamiko med konji. Spoznavali bomo, kako konji doživljajo svet, se učili, kako konje razumeti in pridobiti njihovo zaupanje.

Učili se bomo pravilnega seda na konju, spoznavali osnovne vaje za ravnotežje, koordinacijo in lepo telesno držo ter se osredotočali na zaznavanje in zavedanje lastnega telesa. Privoščili si bomo čudovit sprehod čez poljske poti in bližnje gozdove. Del poti bomo jahali, preostali del poti pa bomo premagovali peš.

Aktivnosti so primerne tudi za jahače začetnike, saj konje na povodcu vodijo učitelji jahanja.

Podrobnosti

Začetek:
Jul 9, 2023
Zaključek:
Avg 14, 2023
Cena:
€450

Organizator

Zavod Nazaj na konja
Phone
040 416 604
Email
info@nakonju.si
Poglej Organizator spletno stran

Prizorišče

Starošince 37b
Starošince 37b
Cirkovce,Slovenija2326Slovenija
+ Google Map
Phone
040 416 604
Poglej Prizorišče spletno stran