Skip to content Skip to footer

Prostovoljstvo v svetu konj

Si želite storiti nekaj dobrega, pridobiti nova znanja, spretnosti, delovne navade, izkušnje ter ob vsem tem preživljati čas v naravi, v družbi konj in pozitivno mislečih ljudi?

Če je odgovor da in ste starejši od 12 let, se nam pridružite kot prostovoljka/prostovoljec.

Na pomoč nam lahko priskočite pri različnih aktivnostih, ki jih skupaj določimo glede na vaše življenjske izkušnje, predznanje, kompetence in interese. Glede na vaše želje in možnosti pa skupaj določimo tudi urnik.

Prostovoljstvo poteka skozi celotno leto, v glavnem med delovnim tednom, včasih pa tudi med vikendi (ko organiziramo dogodke in počitniške tabore).

Z vsakim prostovoljcem se osebno pogovorimo, da ugotovimo, ali smo “na isti valovni dolžini” in kakšne vrste prostovoljskega dela vam bomo zaupali. Nato sklenemo »prostovoljsko pogodbo«, s katero definiramo medsebojne obveznosti in pričakovanja.

Kot prostovoljka oziroma prostovoljec boste

  • aktivno preživljali prosti čas v objemu narave,
  • namenjali svoj čas za nekaj dobrega, saj boste pomagali, da bo svet konj lepši in bolj prijazen,
  • imeli medsebojno podporo in pomoč,
  • osvajali nove veščine,
  • razvijali kompetence in znanja,
  • sklepali nova poznanstva in prijateljstva in
  • gradili skupnost.

V sklopu vsebin našega centra za družine Objem izvajamo tudi poseben program “Mladinsko prostovoljstvo”, kjer izobražujemo mlade prostovoljce od 12. do 26. leta.

Na vodenih tedenskih srečanjih usvajajo različne veščine, se družijo z vrstniki in krepijo socialne spretnosti. S tem še dodatno krepimo vezi znotraj skupnosti in mladino spodbujamo k aktivnemu in koristnemu preživljanju prostega časa ter odmiku od virtualnih svetov in digitalnih naprav. 

Kako vam lahko pomagamo?