Skip to content Skip to footer

Center za družine Objem

Od 2015 v okviru našega zavoda deluje tudi center za družine OBJEM.

Objem je stičišče za druženje in srečevanje ter za izvajanje preventivnih programov, s katerimi naslavljamo potrebe družin iz lokalnega okolja. Za vas smo pripravili raznolike, zanimive in koristne vsebine, ki bodo popestrile vaš družinski vsakdan, vas sprostile, kaj novega naučile, povezale med seboj in vam pomagale rešiti kakšen nov družinski izziv.

V centru za družine krepimo osebnostne in socialne kompetence družinskih članov, prav tako pa tudi starševske kompetence.

Družinam pomagamo izboljšati načine spoprijemanja s stresom in obremenitvami ter jih spodbujamo pri vzpostavljanju čustveno varnega okolja in medsebojnega zaupanja.

Družine, posameznike in strokovne delavce spodbujamo k aktivaciji, osebnostni rasti, ohranjanju dobrih medsebojnih odnosov, izmenjavi dobrih praks, odpiranju v skupnost, k zdravemu življenjskemu slogu in jim ponujamo možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa.

Večina vsebin poteka v STAROŠINCAH: Konjeniški park Starošince – Zavod NAZAJ NA KONJA, Starošince 37b, 2326 Cirkovce

Psihosocialna podpora in nekatere delavnice in predavanja potekajo tudi na naši lokaciji v KIDRIČEVEM: Prostori dnevnega in družinskega centra, Kajuhova 6, 2325 Kidričevo

Pri nas ste vselej toplo dobrodošli, a je dobro vedeti naslednje:

  • v kolikor niste vnaprej najavljeni, se vam najbrž ne bomo mogli individualno posvetiti, saj izvajamo druge programe po urniku,
  • med obiskom v Konjeniškem parku Starošince je nujno potrebno upoštevati pravila “BONTON V SVETU KONJ”, ki jih najdete zapisana ob vhodu.

Udeležba je BREZPLAČNA, saj je program sofinanciran s strani Občine Kidričevo in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti!  

Za otroke in mladostnike:
– RAZGIBAJMO ODNOSE – trening socialnih veščin za zaključene skupine otrok in mladostnikov (vključujejo se lahko tudi otroci in mladostniki s posebnimi potrebami).
– POČITNICE S KONJI – počitniške aktivnosti za osnovnošolske otroke.
– MLADINSKO PROSTOVOLJSTVO – združujemo prijetno s koristnim, se družimo, skrbimo za okolje in živali, preživljamo čas v naravi in se učimo dobrih, sodelujočih odnosov.
– SVETOVANJE IN PSIHOSOCIALNA PODPORA ZA OTROKE in MLADOSTNIKE – svetovalni pogovori za podporo pri vsakodnevnih izzivih in lajšanju čustvenih stisk.
– UČNA POMOČ ZA OSNOVNOŠOLCE – program učne pomoči izvajamo v sodelovanju s prostovoljci in ga lahko ponudimo le v primeru zadostnega števila prostovoljcev!

Za otroke in starše:
– DRUŽINSKO GLEDALIŠČE – vzgoja skozi umetnost, pravljice in zgodbe, priprava in izvedba različnih predstav – vse od glasbenih pravljic, gledaliških iger, muzikala in drugih predstav z izbrano vzgojno in družinsko tematiko.
– DRUŽINSKE DELAVNICE: SODOBNA DRUŽINSKA KULINARIKA – zdrava prehrana, vegetarijanske in veganske jedi itd., USTVARJALNICA – družinske likovne delavnice in ročna dela.
– DRUŽINSKO PROSTOVOLJSTVO – skupaj poskrbimo za okolje in živali, preživljamo čas v naravi in se učimo dobrih, sodelujočih odnosov.

Za starše:
– IZZIVI MOJE DRUŽINE – cikel predavanj in delavnic za starše.
V letu 2023 – 2024 se bomo posvečali medijski pismenosti. Vse tesnejša prisotnost ekranov v vsakodnevnem življenju je zagotovo pomembna tema, ki buri duhove pri mnogih družinah in posameznikih.
So ekrani res tako zelo škodljivi, kot pravijo nekateri strokovnjaki?
Nas res lahko zasvojijo?
Ali ne bi morali otroke čimprej seznaniti z inovacijami, da lahko ujamejo “korak z duhom našega časa”, postanejo digitalno kompetentni in konkurenčni, sicer si bodo zapravili življenjsko priložnost uspeha?
Veliko vprašanj se poraja… In hkrati zelo malo strokovnih, utemeljenih odgovorov. Zato se nam zdi pomembno spregovoriti o teh temah.
– SVETOVANJE IN PSIHOSOCIALNA PODPORA – svetovalni pogovori za podporo pri vsakodnevnih izzivih in lajšanju čustvenih stisk

– PROSTOVOLJSTVO – skupaj poskrbimo za okolje in živali, preživljamo čas v naravi in se učimo dobrih, sodelujočih odnosov, spoznavamo nove ljudi, posameznike, starše in družine

Preprosto!

1. Izpolnite E-obrazec: https://forms.gle/hqTjQNPPmMj3Lqfc8.
2. V nekaj delovnih dneh lahko pričakujete naš klic, da se dogovorimo, kdaj se bomo lahko spoznali!
3. Z vpisom v naš register si boste zagotovili, da vas redno obveščamo o prihajajočih terminih vsebin / delavnic, ki vas zanimajo.

ŠTEVILO PROSTIH MEST JE OMEJENO.
PRI VKLJUČEVANJU IMAJO PREDNOST PREBIVALCI OBČINE KIDRIČEVO, SAJ OBČINA SOFINANCIRA VSEBINE.

E-mail: info@nakonju.si
Telefon: 040 416 604. Če se takoj ne oglasimo, se najbrž ukvarjamo z našimi uporabniki. V tem primeru nam napišite SMS ali pustite glasovno sporočilo, kaj vas zanima. Pokličemo vas nazaj!

Prijava