Skip to content Skip to footer
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Tabor za bodoče srednješolce “Kako naprej?” za učence, ki so zaključili 8. ali 9. razred osnovne šole

Avg 6, 2023 - Avg 11, 2023

€450

Na taboru bomo strokovne sodelavke in sodelavci zavoda Nazaj na konja mladostnikom ponudili odgovore na vprašanja, ki se porajajo na pomembni življenjski prelomnici. Vstop v srednjo šolo namreč predstavlja precejšnjo spremembo, ki je lahko vir pozitivnega vznemirjenja in radovednosti, lahko pa predstavlja tudi vir stiske in negotovosti.

Na svež, zabaven in izkustven način bomo skozi delavnice razvijali čustveno pismenost (prepoznavanje, soočanje in uravnavanje različnih čustev), trenirali socialne spretnosti, se pogovarjali o pomenu pozitivnih medsebojnih odnosov z vrstniki in okolico. Spodbujali bomo odgovorno vedenje, oblikovanje učinkovite organizacije dela in ustreznega učnega stila ter skupaj razmišljali o poklicnih ciljih, življenjskih vrednotah, odnosu do staršev, partnerstvu, oblikovanju družine in pomenu aktivne vloge v skupnosti.

 

Za mlade smo pripravili še dodatni program »Spoznajmo svet konj«.

Ogledali si bomo posestvo, spoznavali življenjske zgodbe naših konj, opazovali čredo in dinamiko med konji. Spoznavali bomo, kako konji doživljajo svet, se učili, kako konje razumeti in pridobiti njihovo zaupanje.

Učili se bomo pravilnega seda na konju, spoznavali osnovne vaje za ravnotežje, koordinacijo in lepo telesno držo ter se osredotočali na zaznavanje in zavedanje lastnega telesa. Privoščili si bomo čudovit sprehod čez poljske poti in bližnje gozdove. Del poti bomo jahali, preostali del poti pa bomo premagovali peš.

Aktivnosti so primerne tudi za jahače začetnike, saj konje na povodcu vodijo učitelji jahanja.

Podrobnosti

Začetek:
Avg 6, 2023
Zaključek:
Avg 11, 2023
Cena:
€450

Organizator

Zavod Nazaj na konja
Phone
040 416 604
Email
info@nakonju.si
Poglej Organizator spletno stran

Prizorišče

Starošince 37b
Starošince 37b
Cirkovce,Slovenija2326Slovenija
+ Google Map
Phone
040 416 604
Poglej Prizorišče spletno stran